Secţia Nr. 2

Secţia Nr. 2

Sefa secției Raisa Popovici, medic-infecționist de categorie superior, Om Emerit al Republicii Moldova

Consultantul secției Stela Cojocaru-Conferențiar universitar, Prodecan al USMF ‘’Nicolae Testemițanu’’ Facultatea Medicină II

Asistenta  Superioară-Condrea Tamara, categorie superioară

Secția de diagnostic nr. 2 reprezintă o parte componentă  a SCBI ‘’Toma Ciorbă’’, constituită din 25 de paturi la baza căreia activează Catedra de Boli Infecțioase și  Boli Parazitare USMF ‘’Nicolae Testemițanu’’ condusă de Tiberiu Holban, profesor universitar, doctor habilitat, succesorul d-nului Constantin Andriuța.

Anual în secție se tratează circa 1000 de pacienți cu diverse maladii (Meningită, Erizipel, Borelioza, Zona, Toxoplasmoza, Malarie, Febra Tifoida, etc).

Spitalizarea în secție se efectuează în baza Urgențelor direcționate de către Departamentul de Urgență Prespitalicească și în baza  programărilor de la medicul de familie.

Pentru stabilirea diagnosticului se efectueaza o serie de investigații, de la cele mai simple până la cele mai sofisticate.

În secție se efectuează lucru organizatoric, curativ, profilactic și educativ. Avem un colectiv unit, de un profesionalism înalt, gata de a acorda ajutor medical în orice situație.

Periodic au loc conferințe clinice, cursuri de perfecționare și ședinte a Societății Medicilor Infecționiști din Republica Moldova, unde personalul medical își cizelează cunoștințele practice și teoretice.