Oferta serviciilor medicale, prestate de către IMSP SCBI ”Toma Ciorbă” în anul 2023

Oferta serviciilor medicale, prestate de către IMSP SCBI ”Toma Ciorbă” în anul 2023

IMSP SCBI ”Toma Ciorbă”, fondat în anul 1892, actualmente este un centru naţional în domeniul bolilor infecţioase. Rolul instituţiei constă în acordarea ajutorului medical bolnavilor cu boli infecţioase la nivel național. Spitalul este un centru de bază în activitatea ştiinţifică și practică pentru infecţionişti şi altor specialişti în patologia infecţioasă, parazitară, tropicală, etc.

Spitalul dispune de 165 paturi, dintre care 150 paturi pentru maturi şi 15 pentru copii. În cadrul instituției funcţionează 7 secţii curative, inclusiv Secţia de terapie intensivă şi reanimare, Secţia de internare, Secţia consultativ-diagnostică, Farmacia, Laboratorul central cu patru Secţii (Biochimică, Clinică, Bacteriologică şi Imunologică). În cadrul asistenței medicale, medicii spitalului acordă tratament pentru majoritatea patologiilor infecțioase, parazitare și tropicale. Asistența medicală specializată de ambulator este asigurată prin Secția consultativ-diagnostică, în cadrul căreia sunt prestate servicii de consultanță pentru pacienți cu boli infecțioase și parazitare. La fel, pentru stabilirea diagnosticelor sunt efectuate investigații de laborator de spectrul larg.

În contextul celor menționate supra, în cazul dacă asistența medicală specializată de ambulator, prestată de alte instituții medicale care nu dispun de specialist infecționist, IMSP SCBI ”Toma Ciorbă” propune contractarea serviciilor de consultanță a specialistului, precum și analize necesare pentru stabilirea dignosticului și tratament.

Condițile de prestare a serviciilor adresate persoanelor fizice pot fi consultate aici.