Societatea Medicilor Infecționiști din Republica Moldova a organizat Conferinței Naționale de Boli Infecțioase

Societatea Medicilor Infecționiști din Republica Moldova a organizat Conferinței Naționale de Boli Infecțioase

Societatea Medicilor Infecționiști din Republica Moldova a organizat Conferinței Naționale de Boli Infecțioase cu participare internațională sub genericul ,,Realități și perspective în patologia infecțioasă”, care a avut loc în zilele de 3-4 noiembrie 2023 în Sala Senatului a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Chișinău.

Conferința a aduna în același spațiu de dezbatere și cunoaștere specialiști recunoscuți din țara noastră, alături de invitați din străinătate. Pe parcursul acestui eveniment, au fost abordate subiecte de actualitate din domeniul patologiei infecțioase.

”Ediția a VIII-a a Conferinței Științifice a Infecționiștilor din Republica Moldova, cu participare internațională, a avut loc într-un context special, în urma pandemiei de COVID-19, care a zguduit lumea și a reconfirmat importanța patologiei infecțioase. Această criză globală a reconfigurat conceptul de patologie infecțioasă, subliniind impactul acesteia asupra societății umane. Vulnerabilitățile noastre în fața bolilor infecțioase au explodat cu o putere uluitoare, iar sistemele medicale, considerate anterior destul de robuste, au cedat iremediabil.

În cadrul acestei conferințe au fost discutate și analizate experiența noastră și rezultatele studiilor privind diagnosticul, tratamentul, managementul și profilaxia unor infecții actuale, precum și lecțiile învățate în ultimii ani din activitățile noastre anterioare. Pe lângă infecția cu COVID-19, gripa și alte infecții respiratorii acute, am acordat o atenție specială subiectelor legate de diagnosticul și tratamentul infecției HIV/SIDA, hepatitelor virale cronice B, C, D, infecțiilor intestinale, infecțiilor herpetice, infecțiilor sistemice bacteriene, rezistenței la antibiotice și altele”; a declarat Profesorul Tiberiu Holban, Președinte al Comitetului de organizare a Conferinței.

Materialele Conferinței au fost publicate cu suportul IMSP Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, director Sergiu Vasilița.

Societatea Medicilor Infecționiști din Republica Moldova a organizat Conferinței Naționale de Boli Infecțio... by Corneliu Gandrabur on Scribd