Secția Nr. 7

Secția Nr. 7

Prezentare și istoric:

Secția numărul 7 funcționează in cadrul spitalului IMSPSCBI „Toma Ciorba” din anul 1896.

In secție au activat pe parcursul anilor in calitate de sef de secție Papușoi Josefina, Melnicova Nadejda, Simonova Ludmila și in prezent Baba Lilia, in calitate de medici infecționiști Rotari Iurie, Negrescu Gabriela si colaboratori ai catedrei de Boli infecțioase Botezatu Iulita, Semeniuc Stela.

In prezent in secție activează  3 medici de categorie superioara si a doua (Baba Lilia, Avricenco Mariana, Ursu Svetlana), 2 medici asistenți universitari (Valentina Potang-Rascov, Bunescu Irina) si 1 medic-consultant conferențiar universitar (Cojocaru Stela) si 8 asistente medicale cu categorie superioara.

 In secția  sunt tratați atât adulți cit si copii cu diverse patologii infecțioase.

Unitatea medicala dispune de 25 paturi in saloane comune (dintre care 10 sunt pentru copii si 15 pentru maturi) si 4 paturi in saloane boxate. Pacienții extrem de contagioși sunt izolați in saloanele boxate, care sunt dotate fiecare cu bloc sanitar propriu si intrare separata, in saloanele comune sunt internați pacienți cu aceeași entitate nozologica.  Pacienții primesc tratament in baza politeți de asigurare conform protocoalelor naționale si intraspitalicești precum si contra plata.

Profilul secției:  Hepatitele virale si bolile aerogene precum si boli infecțioase la copii reprezintă profilul secției, însa aceasta poate sa fie reprofilata in dependenta de situația epidemiologica din tara.

Astfel in secție pot  primi tratament pacienți (copii si adulți ) cu :

 - hepatite virale acute A, B, C, D, E și altele,  precum si cu hepatite virale cornice, ciroze hepatice de etiologie virala

 - infecții respiratorii acute (Gripa, Paragripa, Adenovirozele, Tusea convulsiva, infecția cu virusul respirator sincițial si altele)

 - infecții cu virusurile herpetice (herpes simplex, citomegalovirus, Epstein-Barr)

 - boli eruptive ( Rujeola, Scarlatina, Varicela etc)

 - meningite si encefalite de diversa etiologie inclusiv provocate de enterovirusi si virusul urlian

 - amigdalite de diferite etiologii

Obiectivele : Prin activitatea pe care o desfășurăm suntem permanent angajați în lupta împotriva infecțiilor; siguranța pacientului și calitatea îngrijirilor acestea fiind obiectivele majore ale secției noastre.