Secția Terapie Intensivă

Secția Terapie Intensivă

Secţia de Terapie Intensivă și Reanimare actuală a fost deschisă în anul 2009 fiind renovată și dotată cu aparataj medical.

Secţia dispune de 10 paturi, organizate în 5 saloane boxate menite să izoleze pacienții contagioși și să acorde ajutor pacienților cu diferite patologii infecțioase forme grave. În aceste condiţii, peste 200 de pacienţi anual beneficiază de îngrijiri medicale şi ajutor de urgenţă în diferite stări critice (patologii infecțioase acute forme grave, patologii hepatice cronice inclusiv Ciroze hepatice – stări grave și decompensate, patologii neinfecțioase – stări grave, care decurg concomitent cu maladiile infecțioase), efectuarea diagnosticului diferențial specific la pacienții gravi.

Secţia este dotată cu utilaj de monitorizare a funcțiilor vitale, posibilități de oxigenoterapie, ECG, defibrilatoare, pompe automate pentru infuzii.

Obiectivele secţiei Terapie Intensivă și Reanimare

  –  Spitalizarea, acordarea serviciilor medicale de urgenţă pacienţilor cu dereglări ale funcţiilor vitale din subdiviziunile spitalului sau secţia Internare.
  –  Consultaţia pacienţilor şi acordarea ajutorului de urgenţă la solicitarea specialiştilor din alte secții/subdiviziuni ale spitalului şi secţia Internare.
  –  Paracenteza, instalarea cateterelor vezicale şi cateterizarea venelor la pacienţii aflaţi la tratament în instituție.
  –  Conformarea indicațiilor cu protocoalele clinice actuale de tratament pentru o serie de afecţiuni cu evoluţie critică.
  –  Monitorizarea complicaţiilor.
  –  Menţinerea unui înalt spirit de competitivitate în rîndurile colaboartorilor.
  –  Monitorizarea, tratamentului şi îngrijirea pacienţilor, care prezintă insuficienţe organice acute: cardiocirculatorii, respiratorii, renale, hepatice etc., care ameninţă prognosticul vital;
  –  Supravegherea şi tratamentul durerii acute.
  –  Şcolarizarea rezidenţilor.

Moto-ul secției – ”Reîntoarcem speranța de viață”.